Infrastruktura kampa

   Kamp Bohinj se nahaja na obali bohinjskega jezera v slikoviti vasici Ukanc. Infrastruktura kampa ponuja vse, kar potrebujete za udobno bivanje.

Kamp obsega okoli 5 hektarjev in je razdeljen na dve coni.

Cona A

Cona A je v začetnem delu kampa, blizu jezera in ima celotno infrastrukturo, kot na primer: elektrika, stranišča, tuši, itd. Namenjena je predvsem avtodomom, prikolicam in ostalim, ki spijo v motoriziranih vozilih oz. šotoru na prikolici.

Cona B

Cona B je namenjena samo šotorom in se nahaja v gozdičku, ki poleti ponuja hladno senco čez cel dan. Motorna vozila lahko dostopajo samo na gozdno pot za restavracijo, kjer je urejeno pomožno parkirišče. Elektrika je na voljo, vendar je omejena na manjše območje za restavracijo.

Recepcija

Recepcija je odprta vsak dan. V visoki sezoni od 7.00 do 22.00. V nizki sezoni se obratovalni čas prilagaja potrebam kampa. Plačilo je možno z gotovino in s kartico.

Na recepciji se nahaja tudi INFOSHOP, kjer dobite informacije o različnih aktivnostih, vremenu ali pohodniških poteh. Tu lahko kupite tudi izdelke za osebno higieno, osnovne prehrambne izdelke (testenine, omaka za testenine itd.) ali spominke.

Defibrilator je na voljo 24/7 in je izobešen desno od vhoda v recepcijo.

Omarice za shranjevanje raznih osebnih stvari so na desni strani recepcije. V kolikor nimate lastne ključavnice, si jo lahko sposodite na recepciji s plačilom kavcije, ki se ob vračilu ključavnice in ključa vrne v celoti.

Restavracija in bar

Restavracija je odprta vsak dan in ponuja okusne pice, razno meso na žaru in
solate. Odžejate pa se lahko z različnimi osvežilnimi pijačami. Plačilo je možno z
gotovino in kartico.

V nizki sezoni se obratovalni čas prilagaja potrebam kampa. Pekovski izdelki so
takrat na voljo v restavraciji.

Delovni čas v visoki sezoni:
Bar je odprt od 8.00 do 22.00.
Kuhinja obratuje od 12.00 do 21.00.

Pekarna
Kruhke, rogljičke, razne namaze, prigrizke, jogurt ali odličen sladoled na kepice,
lahko dobite v naši pekarni, ki je v času visoke sezone odprta od 7.00 – 20.00.

Plaža

Najbližja plaža se nahaja v neposredni bližini cone B in je na voljo vsem, ne le gostom kampa. Na plaži je prepovedano kampiranje. Ker se nahajamo v TNP-ju, je kurjenje odprtega ognja prepovedano. Za vašo osvežitev pa poskrbita naša restavracija in pekarna (v visoki sezoni), ki sta le kratek sprehod stran.

Otroška igrala

Hišni ljubljenčki

Čolnarna

Ladjica

Otroška igrala

Otroška igrala so na voljo v neposredni bližini restavracije. Za vse avanturiste je od leta 2020 na voljo tudi Zmajska vas s trampolinom v krošnjah dreves.

Vsa igrala se uporabljajo na lastno odgovornost. Obvezno upoštevajte pravila izvešena na igralih! Na območje igral je prepovedano prinašanje alkoholnih pijač! Za dobrobit otrok na igralih so odgovorni njihovi skrbniki.

Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki so v našem kampu dobrodošli in bivajo zastonj. Psi morajo biti ves čas na povodcu. Lastnik je dolžan počistiti za svojim hišnim ljubljenčkom. Za to so namenjeni posebni koši za pasje iztrebke.

Kopanje v Bohinjskem jezeru za pse ni prepovedano, razen na območju kopalnih voda. Območje kopalnih voda sega od cerkve sv. Janeza do konca vzhodne obale jezera (Kopalno območje Fužinski zaliv) ter kos obale v Ukancu (Kopalno območje Ukanc). Območje kopalnih voda si lahko ogledate na zemljevidu:

Čolnarna

V čolnarni operira enkratna ekipa iz PAC SPORTS, kjer izposojajo raznorazno opremo, s katero si lahko popestrite dan ali kar cel dopust. Na voljo imajo:

 • čolne za romantiko v dvoje, a le en vesla,
 • kanuje, za učinkovito testiranje sodelovanja,
 • kajake, za telovadbo malo drugače,
 • SUP-e, za preizkušanje lastnega ravnotežja,
 • kolesa za vse tiste, ki bi radi raziskali okolico brez obremenjevanja okolja,
 • E-kolesa za vse tiste, ki rabijo pomoč za v hrib.

V kolikor te aktivnosti niso dovolj za vaše adrenalinske potrebe, lahko pri njih rezervirate katero od naslednjih pustolovščin:

 • rafting,
 • canyoning,
 • supanje,
 • jamarstvo,
 • jadralno padalstvo,
 • E-kolesarjenje.

Poleg vsega tega, ta enkratna ekipa organizira tudi razne aktivnosti za goste in njihove najmlajše. Vse od jutranje joge na plaži do kreativnih delavnic za otroke.

Delovni čas se prilagaja potrebam kampa.

Plačilo je možno le z gotovino.

V čolnarni lahko kupite tudi dovolilnico za ribarjenje ali za vaše plovilo. Več informacij glede dovolilnice za plovila lahko najdete na povezavi PRAVILA PLOVBE.

Ladjica

Vodena panoramska vožnja z električno ladjo na Bohinjskem jezeru je zanimiva dopolnitev vašim aktivnostim, vznemirljiva in poučna dogodivščina za najmlajše in ekološki način prevoza na drugo stran jezera. Več informacij lahko najdete na povezavi PANORAMSKA LADJA.

V našem kampu se nahajata dva sanitarna objekta. V visoki sezoni obratujeta oba. V primeru, da je en zaprt zaradi čiščenja, se lahko poslužujete drugega objekta. Voda je pitna iz vseh pip.

Novozgrajena bela sanitarna zgradba je opremljena kot sledeče:

 • TUŠI – 8 ženskih in 8 moških tušev, 2 od teh sta družinska tuša.
 • WC-JI – 8 ženskih in 5 moških stranišč, 1 od teh je družinsko stranišče. Moško stranišče ima še 2 pisoarja.
 • INVALIDSKI WC, katerega ključ lahko dobite na recepciji.
 • POMIVALNICA je opremljena z globokimi pomivalnimi koriti in odcejevalniki.
 • UREJEVALNICA je opremljena z umivalniki, ogledali in šuko vtičnicami za potrebe osebne higiene.
 • PRALNICA je opremljena z dvema pralnima strojema in dvema sušilnima strojema. Vsi sprejemajo kovance. Cikel stane 3€. V kolikor potrebujete še pralni prašek, ga lahko kupite na recepciji za 0,5€.

Rdeča sanitarna zgradba je opremljena kot sledeče:

 • TUŠI – 8 ženskih in 8 moških tušev.
 • WC-JI – 8 ženskih in 5 moških stranišč. Moško stranišče ima še 5 pisoarjev.
 • POMIVALNICA je opremljena z globokimi pomivalnimi koriti in odcejevalniki.
 • PRALNICA je opremljena z dvema pralnima strojema in enim sušilnim strojem. Vsi sprejemajo kovance. Cikel stane 3€. V kolikor potrebujete še pralni prašek, ga lahko kupite na recepciji za 0,5€.

V kampu se nahajajo tri postaje za pomivanje posode. Ena se nahaja v beli sanitarni zgradbi, druga za rdečo zgradbo, tretja pa v bližini recepcije v coni A.

Voda je pitna iz vseh pip.

Pralni in sušilni stroji se nahajajov beli sanitarni zgradbi in za rdečo sanitarno zgradbo. Vsak cikel stane 3€. Vsi stroji sprejemajo evrske kovance in ne vračajo drobiža. V primeru težav se obrnite na osebje v recepciji. V kolikor potrebujete pralni prašek, ga lahko kupite na recepciji za 0,5€.

Pred belo sanitarno zgradbo, ob cesti, se nahaja nov kamper stop, kjer lahko izpraznite odpadno vodo, natočite svežo vodo, ter izpraznite in očistite kemično stranišče. V kolikor vam je zmanjkalo kemičnih sredstev za kemično stranišče, lahko le to kupite na recepciji za 3€/dozo.

Znotraj kampa se nahaja parkirišče s kapaciteto 150 vozil. V visoki sezoni se lahko gostje pripeljejo v kamp le s primerno oznako, ki jo pridobijo ob registraciji na recepciji.

Dostop do kampa z vozilom bo v visoki sezoni mogoč le do 22.00. Rampa se ponovno odpre ob 7.00. Izhod iz kampa z vozilom bo mogoč celo noč.

Wi-Fi se imenuje Camp in je dostopen brez gesla. Signal lovi po večjem delu kampa, najboljši pa je v bližini recepcije in restavracije.

Naše osebje deluje okolju prijazno, ne samo zaradi lokacije v Triglavskem narodnem parku, ampak tudi zaradi ljubezni do narave, ki nas obdaja. Z recikliranjem odpadkov in uporabo okolju prijaznih čistil vzpodbujamo tudi goste, da se trudijo biti bolj ozaveščeni.

Ker želimo zmanjšati količino plastičnih odpadkov, v naši trgovinici prodajamo okolju prijazno pršilo proti klopom in komarjem ter kremo za sončenje, ki je narejena iz sestavin, ki ne vplivajo na jezero in življenja v njem. Naše goste vzpodbujamo, da si svežo vodo natočijo iz pipe, namesto, da ustvarjajo več odpadkov z nakupom plastenke.

Prav tako si prizadevamo, da bomo še bolj okoljsko ozaveščeni, zato se trudimo pridobiti okoljski certifikat Zeleni ključ.

V kampu sta na voljo dva ekološka otoka. Eden je za restavracijo, drugi pa je lociran za recepcijo. Goste naprošamo, da se držijo navodil za ločevanje, ki so v obliki slik izobešeni na posameznih kantah za smeti.

Ločujemo naslednje stvari:

Steklo – kozarci, kozarci za vlaganje, steklenice, prazne stekleničke od zdravil.
Papir – časopisi, revije, papirnate vrečke, zvezki, knjige, karton.
Embalaža – plastenke, konzerve, pločevinke, druga prazna plastična embalaža, stiropor, tetrapaki.
Biološki odpadki – odpadki od sadja in zelenjave, kava, čajne vrečke, pretečena hrana (brez embalaže), jajčne lupine, robčki, rože, trava.
Ostali odpadki – tekstil, čevlji, keramika, porcelan, plenice, sanitarni izdelki, tamponi, pasji iztrebki.

Električne omarice so enakomerno razporejene po coni A. Vse omarice so opremljene z 12 SCHUKO vtičnicami in 6 CEE vtičnicami. Vse vtičnice so z močjo 16A. V coni B se nahaja le ena električna omarica, ki ima 12 SCHUKO vtičnic.

V kolikor nimate dovolj dolgega električnega kabla, si le-tega lahko sposodite na recepciji s plačilom kavcije. Kavcija se vrne v celoti, če se električni kabel vrne nepoškodovan.